20 september lezing over Alzheimer door Wiesje van der Flier
Op 20 september geeft Prof Dr. Wiesje van der Flier een lezing over Alzheimer in de bibliotheek in IJsselstein. Prof. dr. Wiesje van der Flier (1975) is neuropsycholoog en klinisch epidemioloog en is wetenschappelijk directeur van Alzheimercentrum Amsterdam. Ze wil zoveel mogelijk mensen bereiken om het hele traject van risico op alzheimer tot aan dementie te begrijpen. Dat doet zij met haar onderzoeksteam door zoveel mogelijk vragenlijsten te laten invullen door de mensen.
De ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie behoren tot de grootste gezondheidszorg-uitdagingen van onze eeuw. Alzheimer berooft mensen geleidelijk van hun denkvermogens. De hersenschade begint al ruim 20 jaar voordat er sprake is van symptomen. De sleutel om Alzheimer te stoppen ligt in die jaren vóór symptomen ontstaan. Daarom richt het onderzoek van Van der Flier (ABOARD Cohort) zich op mensen in alle fases van Alzheimer, en hun naasten. Zowel mensen die zich zorgen maken over Alzheimer, als patiënten met dementie kunnen meedoen aan dit onderzoek.
Iedereen kent wel iemand die er mee te maken heeft of heeft gehad. Bij Alzheimer denk je al snel aan vergeetachtigheid maar de signalen zijn veel breder. Doordat we steeds meer weten is er vooruitgang om het eerder te constateren. Zo kunnen we in de toekomst eerder ingrijpen.
Meer informatie op: Lezing over Alzheimer in IJsselstein (bibliotheeklekijssel.nl)